OVER ONS | ALGEMENE VOORWAARDEN | CONTACT


 
Amsterdam
Parijs
Barcelona
Rome
Wenen
Lissabon
Praag
Istanbul
Londen
Berlijn
 
Parijs

Beleef het romantische Parijs met uw personal audioguide.

15 audioguides over 15 top bezienswaardigheden van Parijs.

SoundSeeing vertelt u het verhaal achter vijftien bekende bezienswaardigheden uit deze charmante lichtstad. De verhalen geven u gedetailleerde culturele, historische en architectonische informatie. U kunt SoundSeeing Parijs op uw eigen tempo afspelen, wanneer u maar wilt. Luister en laat u meeslepen door de SoundSeeing audioguides van Parijs. SoundSeeing steden zijn samengesteld om ter plekke beluisterd te worden.
Heel veel luisterplezier!

U krijgt bij het downloaden van SoundSeeing Parijs:

Voeg Parijs toe
Voeg toe aan winkelwagen
Afrekenen
15 MP3 bezienswaardigheden
Gemiddelde duur per Mp3 bezienswaardigheid: 6 minuten
Totale audioduur SoundSeeing Parijs: 85 minuten
SoundSeeing Parijs tijdelijk € 9,95
Plus EXTRA BONUS! Kaart van Parijs met hierop elke highlight plus één alinea beschrijving van elke highlight! Dit boekje ontvangt u in PDF formaat bij het downloaden met de 15 MP3s van Parijs.
 
 
Email deze stad naar:   
 
  De Eiffeltoren
  Hèt monument dat Frankrijk op de wereldkaart heeft gezet: La tour Eiffel. Dat Gustave Eiffel van oorsprong een bruggenbouwer was, is terug te zien in het ontwerp. Hij bouwde de toren voor de Wereldtentoonstelling van 1889 als een staaltje van high-technology. Een toren, niet van steen, maar van ijzer! Het monument trekt niet alleen toeristen aan, maar ook avonturiers die er halsbrekende toeren op uithalen. .
 
  Notre Dame en square Jean XXIII
  Deze gotische kathedraal met haar prachtige façade is vooral beroemd geworden door schrijver Victor Hugo. En dat was precies zijn bedoeling. Door het schrijven van zijn roman ‘De Klokkenluider Van De Notre Dame’ behoedde hij ‘Onze Dame’ voor verval. Want een beroemdheid van wereldformaat, die help je er weer bovenop. En dat vinden de twaalf miljoen toeristen die het jaarlijks bezoeken maar goed ook!
 
  Pont Neuf
  De Pont Neuf verbindt het île de la Cité met de oevers van de Seine. Ondanks de naam, nieuwe brug, is dit de oudste overgebleven brug van de stad. Nieuw was echter wel dat het van steen werd gemaakt en dat er geen huizen op gebouwd mochten worden. Tegenwoordig lijkt de grootste brug in Parijs alsnog te worden bewoond maar dan door verkopers, artiesten en toeristen. Het mag bijna een wonder heten dat de zestiende eeuwse brug al dat gewicht nog steeds kan dragen.
 
  La Bastille, Colonne de Juillet en Opéra
  Het verhaal van een kasteel dat een gevangenis werd. Met de bestorming van La Bastille op 14 juli 1789 begon hier de Franse Revolutie. Er is niets over van het gebouw, op een omtrek in het plaveisel na, maar aangezien hier belangwekkende geschiedenis werd geschreven,is het een interessante locatie om te bezoeken. Vrijheid, gelijkheid en broederschap, weet u nog ?
 
  Place Charles de Gaulle, Champs Elysées
  Eén van de drukste verkeerspleinen van Parijs en hier komen 12 grote boulevards uit, waaronder de Champs-Élysées. Het hoorde allemaal bij de plannen van de stadsvernieuwing uit de 19e eeuw. Baron Hausmann pakte het rigoreus aan: De nauwe middeleeuwse straten werden platgegooid en er kwamen brede boulevards voor in de plaats. Dat tegenwoordig schreeuwerige reclames van fast-food restaurants, autoshowrooms en dergelijke het beeld bepalen van deze bekende winkelstraat, dat is niet zijn schuld.
 
  Arc de Triomphe
  Deze overwinningsboog werd ter meerdere eer en glorie voor keizer Napoleon gebouwd na de gewonnen veldslag bij Austerlitz. Overigens in een tijd dat zijn ster nog rijzende was. Uiteindelijk zou Napoleon het monument nooit af zien, maar uit eerbetoon werd later een urn met zijn as onder de boog heen gereden. Misschien heeft hij zo toch nog wat meegekregen van het monument, want de oorlogssymboliek en het heroïsme druipt er bijna vanaf.
 
  Place de la Concorde
  De verzoenende naam moest al het bloedvergieten dat hier gebeurde doen vergeten. Op dit ‘Plein van de Eendracht’ hebben vele koppen gerold door de guillotine. Nu is het eigenlijk een heel vredig plein, zo temidden tussen de straten waar de auto’s voorbijrazen. De centrale ligging ten opzichte van andere beroemde monumenten maakt dat het uitzicht schitterend is.
 
  Jardin des Tuileries
  Deze tuin werd ontworpen voor de Franse koninginnen en hoorde bij het gelijknamige paleis dat hier eens lag. Het park ligt op leemgrond waar dakpannen, tuiles, van werden gebakken en dat verklaart de naam. Dit meesterwerk van de Franse tuin is een bezoekje waard om even uit te rusten op een bankje in de schaduw. Kunt u alvast energie sparen voordat u het Louvre in gaat.
 
  Arc de triomphe du carroussel
  ‘Het kleine broertje van’ vormde vroeger de toegang tot het Tuilerienpaleis. Maar na een grote brand, veroorzaakt door opstandelingen, was de triomfboog het enige wat nog resteerde. De informatiebordjes bij het monument zijn alleen in het Frans. Niet meer dan logisch dat u er slechts even een blik op werpt en vervolgens verder loopt naar het Louvre. Mooi dat wij u er wel het een en ander over kunnen vertellen...In het Nederlands!
 
  Het Louvre
  Oorspronkelijk was het een fort, maar in de loop der eeuwen werd het via een omvangrijk paleis omgevormd tot een museum, met naar eigen zeggen de grootste kunstcollectie ter wereld. Om alles te zien zou u gerust een paar weken kunnen uittrekken. Maar als u alleen een glimp van de Mona Lisa wilt opvangen, kan dat ook. Mits er zich niet duizenden andere toeristen in uw blikveld bevinden…
 
  Hotel des Invalides
  Tot in de zeventiende eeuw moesten gewonde oorlogsvetarenen maar zien hoe en of ze verzorgd werden. In dit ‘hotel’ werden ze opgevangen. Tenminste als ze voldeden aan de strenge eisen die gesteld werden. Maar ja, alles beter dan gaan bedelen of het klooster in moeten. Tegenwoordig is nog steeds een deel gereserveerd als ziekenhuis.
 
  Dôme des Invalides
  De vergulde koepel van de kerk schittert u vanuit alle hoeken in Parijs tegemoet. De Franse Zonnekoning wilde dat alle Franse koningen hier begraven werden. Zijn plan vond geen gehoor. Hij kreeg alsnog postuum zijn zin, toen keizer Napoleon hier werd begraven. Daarna kreeg een aantal van zijn familieleden en hooggeplaatste militairen hier ook een laatste rustplaats en zo werd het langzaam aan een gedenkteken voor het Franse leger.
 
  Sacré Coeur bij Montmartre
  Op een heuvel in Parijs is het schilderachtige Montmartre gebouwd. De wijk heeft altijd al aantrekkingskracht uitgeoefend op kunstenaars zoals schrijvers en schilders. Tegenwoordig hebben zij plaats gemaakt voor drommen toeristen die op de trappen bij de Sacré Cœur van het uitzicht genieten en vermaakt worden door allerlei artiesten. Midden in deze plaats van vertier staat de Heilige Hart kerk, waarmee de gelofte van twee katholieken werd ingewilligd…
 
  Saint Sulpice
  Eigenlijk vooral bekend geworden onder het grote publiek door de roman van Dan Brown. Terwijl deze neoklassieke kerk voorheen ook al belangrijk was en zelfs door koningen en beroemdheden bezocht werd. Het uiterlijk heeft de Saint Sulpice te danken aan de populariteit in de 18e eeuw van alles wat Grieks en Romeins was.
 
  La Grande Arche de la Défense
  De skyline van dit zakencentrum vormt een schril contrast met de rest van Parijs. Hier werd zo’n beetje alles gebouwd wat in het centrum van de stad niet mocht. De bekendste wolkenkrabber is La Grande Arche. Deze ligt in lijn met de twee andere ‘arches’  van de stad, die hier als een soort matroeshka in zouden passen. Met het grote verschil dat deze holle, witte kubus ook nog dienst doet als kantoor.
 
 
Amsterdam
Parijs
Barcelona
Rome
Wenen
Lissabon
Praag
Istanbul
Londen
Berlijn
sound seeing