OVER ONS | ALGEMENE VOORWAARDEN | CONTACT


 
Amsterdam
Parijs
Barcelona
Rome
Wenen
Lissabon
Praag
Istanbul
Londen
Berlijn
 
Barcelona

Beleef Barcelona met uw persoonlijke audioguide

10 audioguides over 10 top bezienswaardigheden van Barcelona. Historisch en cultureel luisterplezier.

SoundSeeing vertelt u het verhaal achter tien bekende bezienswaardigheden in deze kunstzinnige havenstad. De verhalen geven u gedetailleerde culturele, historische en architectonische informatie. U kunt SoundSeeing Barcelona op uw eigen tempo afspelen, wanneer u maar wilt. Luister en laat u meeslepen door de SoundSeeing audioguides van Barcelona. SoundSeeing steden zijn samengesteld om ter plekke beluisterd te worden.
Heel veel luisterplezier!

U krijgt bij het downloaden van SoundSeeing Barcelona:

Voeg Barcelona toe
Voeg toe aan winkelwagen
Afrekenen
10 MP3 bezienswaardigheden
Gemiddelde duur per Mp3 bezienswaardigheid: 12,5 minuten
Totale audioduur SoundSeeing Barcelona: 125 minuten
SoundSeeing Barcelona tijdelijk € 9,95
Plus EXTRA BONUS!!! Kaart van Barcelona met hierop elke highlight plus één alinea beschrijving van elke highlight! Dit boekje ontvangt u in PDF formaat bij het downloaden met de 10 MP3s van Barcelona.
 
 
Email deze stad naar:   
 
  Barri Gňtic (Placa de Sant Jaume/ Placa del Rei/ Palau Reial Major)
  Als u de historische sfeer van de stad wilt proeven, moet u in deze wijk in het stadscentrum zijn. Met zijn talloze smalle straatjes die tussen oude huizen kronkelen, is het de oudste buurt van Barcelona. Van de eeuwenoude koninklijke paleizen tot de prachtigste gotische gebouwen: alles ademt geschiedenis uit. Heerlijk om rond te struinen, op zoek naar koopjes, of om neer te strijken op één van de vele terrasjes.
 
  Casa Mila / La Pedrera
  Slechts één eeuw geleden was dit nog een nieuwbouwgebied waar architecten de vrije hand kregen. Zo ook Gaudi, die dit  appartementencomplex bouwde dat eigenlijk meer weg heeft van een gigantisch beeldhouwwerk. Als u zich aan het vreemde uiterlijk vergaapt (is het een rots waar zeewier tegenaan is geslagen door de golven?) moet u maar eens proberen één rechte lijn te ontdekken.  Zelfs op het dak met de beroemde en bijzondere schoorstenen, vindt u er geen één!
 
  Illa de la Discordia (Casa Batllo, Amatller, Lleo Morera)
  Aan de Passeig de Gracia liggen drie fantasierijke, modernistische huizen. Gaudí tekende voor Huize Batllo (inclusief het trottoir!) en de doorsnee woning onderging een totale metamorfose. Gaudí zorgde ervoor dat het in evenwicht bleef met het – ook al bijzondere - naastgelegen huize Amatller. Wilt u iets speciaals zien? Gaat u dan met uw rug tegen de muur van de buren aan staan, en kijk naar Huize Batllo. Dan wordt duidelijk waarom deze ook wel het Huis van de Geeuwen wordt genoemd!
 
  Kathedraal van Barcelona /Kathedraal van Santa Eulŕlia
  Deze kathedraal staat vol met beroemde relikwieën, bewaakt door ganzen! Zo ligt hier het gebeente van Martelares Eulalia - vandaar de naam van de kerk -,  hangt hier het beroemde kruisbeeld dat voor de ondergang van het Osmaanse rijk zou hebben gezorgd en ziet u een bijzonder doopvont. Hierin zouden zes door Columbus (als souvenir!) meegenomen Indianen tot Christen gedoopt zijn. En dan hebben we nog niet eens alle vreemde zaken opgesomd.
 
  La Rambla (vanaf monument a Colom naar Placa de Catalunya)
  Deze langgerekte boulevard ligt tussen een groot plein vol warenhuizen en het Columbus monument dat bij de mooie, oude haven ligt. De straat is altijd druk en gezellig, vol met kraampjes en u kunt er heerlijk eten in één van de vele restaurants. De ramblas is een plek om te zien en gezien te worden. Ook door tasjesdieven en zakkenrollers, dus let goed op....
 
  Montjuďc, Font Magica, Palau Nacional Estadio Olympique
  Als u de klim naar boven heeft gemaakt kunt u genieten van een prachtig uitzicht. Of bezoek één van de vele bars, parken, musea en gebouwen van de Wereldtentoonstelling en de Olympische Spelen. Zoals het paviljoen van Mies van de Rohe, het Nationale Paleis of het Juan Miró Museum. Ook is er vaak een sprookjesachtige licht- en muziekshow bij de beroemde fonteinen. Genoeg te doen dus!
 
  Parc de la Ciutadella met Arc del Triomf
  Waar eens een berucht fort lag, ligt nu een openbaar park. Op de 30 hectare parkland leven papegaaien in de palmbomen, is er een meer om met een bootje te varen, zijn veel beelden en botanische tuinen, is de Barcelona Zoo en de drie musea die hier te vinden zijn, bestrijken kunst, geologie en zoölogie. Wie lekker wil picknicken, doet dit uiteraard met uitzicht op de immense en barokke waterval van Josep Fontsère.
 
  Park Guell
  Wat de rijke fabrikant Guell ooit bedoeld heeft als villawijk, lijkt nu wel de Spaanse variant op het Efteling Sprookjesbos! Dat is niet zo heel vreemd want de architect Gaudí liet zich inspireren door de natuur, sprookjes en andere verhalen. Een echte toerist laat zich fotograferen bij de fontein met de leguaan of boven op de wereldberoemde kronkelbanken.
 
  Placa d´Espanya met Arena en Parc Joan Miró
  De in bouwsteigers gehulde arena heeft - gelukkig - nooit echt bezoekers aangetrokken voor het stierenvechten maar wel voor popconcerten en circusvoorstellingen. Dankzij een miljoeneninvestering (100 miljoen euro!) komen hier dadelijk winkels, allerlei entertainment aangelegenheden, sport- en ontspanningscentra, restaurants, kantoren...noem het maar op!  Maar tot die tijd is de arena en het nabijgelegen park Miró zeker ook al het bezoeken waard.
 
  Sagrada Familia/ De Temple Expiatori de la Sagrada Familia
  Het levenswerk van Gaudi staat na 120 jaar bouwen, nog steeds in de steigers. Zal het ooit afkomen? De delen die al af zijn moeten inmiddels weer gerenoveerd worden, terwijl er ook nog nieuwe delen bij gebouwd moeten worden! Ach, misschien hoort het gewoon wel bij de Sagrada. En wat maakt het uit: Zelfs mét steigers is het een groots en spectaculaire kerk die u gewoonweg gezien moét hebben!
 
 
Amsterdam
Parijs
Barcelona
Rome
Wenen
Lissabon
Praag
Istanbul
Londen
Berlijn
sound seeing