OVER ONS | ALGEMENE VOORWAARDEN | CONTACT


 
Amsterdam
Parijs
Barcelona
Rome
Wenen
Lissabon
Praag
Istanbul
Londen
Berlijn
 
Amsterdam

Beleef het artistieke Amsterdam met uw personal audioguide.

10 audioguides over 10 top bezienswaardigheden van Amsterdam.
Historisch en cultureel luisterplezier.

SoundSeeing vertelt u het verhaal achter tien bekende bezienswaardigheden in deze gezellige maritieme stad. De verhalen geven u gedetailleerde culturele, historische en architectonische informatie. U kunt ze op uw eigen tempo afspelen, wanneer u maar wilt. Luister en laat u meeslepen door de SoundSeeing audioguides van Amsterdam. SoundSeeing steden zijn samengesteld om ter plekke beluisterd te worden. Heel veel luisterplezier!

U krijgt bij het downloaden van SoundSeeing Amsterdam:

Voeg Amsterdam toe
Voeg toe aan winkelwagen
Afrekenen
10 MP3 bezienswaardigheden
Gemiddelde duur per Mp3 bezienswaardigheid: 4,3 minuten
Totale audioduur SoundSeeing Amsterdam: 43 minuten
SoundSeeing Amsterdam tijdelijk € 9,95
Plus EXTRA BONUS!!! Kaart van Amsterdam met hierop elke highlight plus n alinea beschrijving van elke highlight! Dit boekje ontvangt u in PDF formaat bij het downloaden met de 15 MP3s van Amsterdam.
 
 
Email deze stad naar:   
 
  Centraal Station
  Vele reizigers komen Amsterdam binnen via het Centraal station en het heeft hiermee bijna dezelfde functie als de stadspoorten vroeger hadden. En laat dat nou exact de bedoeling zijn geweest van architect Cuypers! Maar weinig reizigers bekijken het station vanuit architectonisch oogpunt terwijl er genoeg over te vertellen valt.
 
  De wallen / rosse buurt
  Ook wel de Rosse buurt van het liberale Amsterdam waar het lijkt of er alles mag:  Vrijheid, blijheid. Ook op de Wallen waar menig toerist verbaasd naar de prostituees achter de ramen gaapt. U zou het bijna vergeten maar het is een woonwijk en dus zult u hier tussen de sexshops en raamprostituees ook moeders met kinderen zien lopen op weg naar school of de winkel.
 
  Waag
  Dat Amsterdam flink gegroeid is in de loop der eeuwen, zal niemand verbazen. In de vijftiende eeuw lag hier de Oostelijke toegangspoort tot Amsterdam, zo klein was de stad dus. De Sint Anthonispoort werd omgebouwd tot waaggebouw en later huisden hier verschillende gilden. Zoals die van de chirurgijnen die hier hun ontledingen deden. Rembrandts’ beroemde schilderij over de anatomische les is hier niet alleen geschilderd maar heeft hier ook gehangen!
 
  Koninklijk paleis op de Dam
  Het heet weliswaar paleis maar koningin Beatrix woont hier niet. Het is wel het logeeradres van hoogwaardigheidsbekleders die de stad bezoeken. Oorspronkelijk is het gebouwd als stadhuis maar dit veranderde begin 19e eeuw met de Franse invasie. De broer van Napoleon kreeg de leiding over Nederland en zag het stadhuis meteen als zijn woning zitten. Hij is degene die er een paleis van maakte wat het daarna altijd is gebleven.
 
  Damrak en Monument op de Dam
  In deze oude binnenhaven ligt de oorsprong van Amsterdam. De lading van de schepen werd rechtstreeks de pakhuizen in geladen. De haven werd echter gedempt en het ontstane plein werd gebruikt voor de markt. Tegenwoordig staat hier het monument van de Dam, dat alle Nederlandse slachtoffers van oorlog- en vredesmissies herdenkt.
 
  Burgerweeshuis/Schuttersgalerij
  In de zestiende eeuw stierven vele vrouwen in het kraambed door de slechte hygiënische omstandigheden. Sowieso werd men niet oud en een logisch gevolg was, dat er veel weeskinderen waren. De rijke wezen werden ondergebracht in dit voormalig klooster. In een ernaast gelegen passage kunt u gratis naar allerlei antieke schuttersstukken kijken, eens een populair genre in de schilderkunst. De bekendste is wel de Nachtwacht van Rembrandt, overigens niet hier te bezichtigen, maar in het Rijksmuseum.
 
  De Jordaan
  Deze gezellige volksbuurt met haar leuke straatjes en trendy winkeltjes, kroegen en restaurantjes is tegenwoordig een hippe buurt in het centrum. Terwijl het vroeger van landelijk gebied langzaamaan in een echte arbeiderswijk is veranderd. Het was hier druk, vol en vies en zeker geen pretje om hier te leven! De audiogids geeft u een indruk hoe het eens geweest moet zijn.
 
  Waterlooplein
  Vr de Tweede Oorlog was hier een ontzettend grote Joodse vlooienmarkt. Maar door de jodenvervolging kwam er na de oorlog een kleinere voor in de plaats waar u kunt rondstruinen op zoek naar curiosa, kleding of andere spullen. In de passage aan het plein kunt u kijken naar het Nieuw Amsterdamse Peil, een maatstaf voor hoogtemetingen van het zeewater. U ziet daar hoe hoog het water stond tijdens de Watersnoodramp van 1953. Daarna volgt een beschrijving van de Blauwbrug en de Magere brug.
 
  Albert Cuijp/de Pijp
  Ook wel het Quartier Latin van Amsterdam genoemd. Een gezellige wijk die al enige jaren flink in opkomst is. In de buurt van de bekende Albert Cuyp markt zijn overal kroegjes en leuke winkeltjes zodat een wandeling door deze wijk zeker een aanrader is. En niet alleen omdat de Heineken Experience lekker dicht in de buurt ligt.
 
  Vondelpark
  Wereldberoemd werd dit park in de jaren ´60 van de vorige eeuw. ´Fly KLM, sleep in the Vondelpark´. Met die zin lokten vliegtuigmaatschappijen de hippies van heinde en verre naar Amsterdam. Nog steeds is het een bekend park en vele mensen weten de weg naar het Vondelpark dan ook te vinden. Misschien wel net iets te veel. Toch hangt er nog een ontspannen jaren zestig sfeertje. En als je het relaxen beu bent ga je fijn naar de PC Hooftstraat: windowshoppen en Bnn´ers spotten of als het geld in je zakken brandt:: big spenden!
 
 
Amsterdam
Parijs
Barcelona
Rome
Wenen
Lissabon
Praag
Istanbul
Londen
Berlijn
sound seeing