OVER ONS | ALGEMENE VOORWAARDEN | CONTACT


 
Amsterdam
Parijs
Barcelona
Rome
Wenen
Lissabon
Praag
Istanbul
Londen
Berlijn
 
Rome

Beleef het antieke Rome met uw personal audioguide.

15 audioguides over 15 top bezienswaardigheden van Rome. SoundSeeing vertelt u het verhaal achter vijftien bekende bezienswaardigheden in deze eeuwenoude monumentale stad. De verhalen geven u gedetailleerde culturele, historische en architectonische informatie. U kunt ze op uw eigen tempo afspelen, wanneer u maar wilt. Luister en laat u meeslepen door de SoundSeeing audioguides van Rome. SoundSeeing steden zijn samengesteld om ter plekke beluisterd te worden.

U krijgt bij het downloaden van SoundSeeing Rome:

Voeg Rome toe
Voeg toe aan winkelwagen
Afrekenen
15 MP3 bezienswaardigheden
Gemiddelde duur per Mp3 bezienswaardigheid: 8,3 minuten
Totale audioduur SoundSeeing Rome: 125 minuten
SoundSeeing Rome tijdelijk € 9,95
Plus EXTRA BONUS!!! Kaart van Rome met hierop elke highlight plus één alinea beschrijving van elke highlight! Dit boekje ontvangt u in PDF formaat bij het downloaden met de 15 MP3s van Rome
 
 
Email deze stad naar:   
 
  Pantheon/ kerk van Santa Maria ad Martyres
  De voorgangers van deze tempel gingen steeds in vlammen op, maar deze heeft de tand des tijds doorstaan. En hoe : na bijna twee duizend jaar staat het er nog en het mag daarom gerust een architectonisch hoogstandje van de Romeinen genoemd worden. Vooral ook door de koepel met de oculus. Zij bouwden het voor ‘alle goden’. Maar tegenwoordig houden de gelovigen, die hier de kerkdienst bijwonen, het slechts bij één god.
 
  Sint Pieter/Vaticaanstad
  Het centrum van het katholieke geloof ligt in een klein stadsstaatje waar de paus de sceptor zwaait. Op het graf van de apostel Petrus is de grootste kerk van het Christendom gebouwd. Er zijn genoeg redenen om de Sint Pieter te bezoeken, waar de koepel van Michelangelo er één van is. En een zegen van de paus ontvangen is natuurlijk ook nooit weg. 
 
  Trevi Fontein
  De bekendste fontein van Rome, en dat is te danken aan de dartele Anita Ekberg. In een oude, zwart-wit film spettert zij ’s nachts rond in de fontein die door een eeuwenoud aquaduct van water wordt voorzien. De theatrale fontein vormt nu nog steeds een romantische setting voor verliefde stelletjes. 
 
  Markten van Trajanus
  Altijd al willen weten hoe en waar de oude Romeinen boodschappen deden? In dit futuristische winkelcomplex. Er waren vijf verdiepingen waarin maar liefst meer dan 150 winkels zaten. Hier kon je gerust een geslaagd dagje winkelen…als man dan, want zij deden voornamelijk de boodschappen. En na het winkelen konden ze genieten van het duizelingwekkend hoge uitzicht vanaf de Zuil van Trajanus.
 
  Colosseum/ Amfitheater van Flavius
  Vroeger lag de arena er wel iets beter bij, maar nog steeds is het een imposante ruïne. Moeiteloos kunt u zich voorstellen hoe het hier in de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk aan toe ging: gladiatorengevechten en wilde beesten die jacht maakten op elkaar of op criminelen, christenen en joden. Brood en spelen, daar hield de keizer zijn onderdanen zoet mee. Zo kon de simpele man even zijn armoede en honger vergeten. De echte winnaar? Dat was dus eigenlijk de keizer!
 
  Constantijns boog
  De meest recente van de drie triomfbogen in Rome is een samenraapsel van bij elkaar gejatte onderdelen. Constantijn stond erop dat hij er ook één kreeg, net als zijn voorgangers, ook al was het niet echt meer gebruikelijk. Het moest snel af zijn, dus driekwart van de decoraties werd elders vandaan gehaald en de rest werd nieuw gemaakt. En die mix maakt de boog juist zo interessant.
 
  Spaanse trappen/ De Scalinata della Trinità dei Monti
  Al in de 18e en 19e eeuw was dit een hotspot voor toeristen. De trap is een ontmoetingsplek waar je zien en gezien wilt worden. Ook lenen de treden zich goed om een krantje te lezen of te zonnen. In alle rust, want eten, schreeuwen, dansen, zingen en gitaar spelen worden beboet. Geniet dus van het uitzicht en verbaas u over de mensenmassa, vooral in de omliggende sraatjes.
 
  Monument Victor Emmanuel
  Er wordt gezegd dat dit de mooiste plek in Rome is...omdat het de enige locatie is waarvandaan je het monsterlijke monument niet kunt zien. Tegenstanders vergelijken het minachtend met een bruidstaart of typemachine. Dat doet het monument van de voormalige koning van Italië geen recht. Er valt genoeg schoonheid te ontdekken, en niet puur en alleen in het vrije uitzicht.
 
  Insula, Aracoeli trappen, Cordonata en Capitool (Campidoglio)
  Rome lijkt soms één groot openluchtmuseum waar het ene monument na het andere komt. Deze bezienswaardigheden liggen ook al zo handig dicht bij elkaar: het antieke flatgebouw, de trap die u op uw knieën moet betreden om de lotto te winnen, de Cordonata trap van Michelangelo die naar het capitool leidt: het politieke en religieuze centrum van het oude Rome. Genoeg te zien dus.
 
  Piazza Navona
  De ovaalvorm van het plein verraadt haar oude functie als renbaan. Door de eeuwen heen is dit onder de grond komen te liggen en werd het een plein. Later volgden de versieringen in de vorm van fonteinen en daar komen tegenwoordig drommen toeristen op af. Want zeg je Rome dan zeg je ook Bernini en Boromini. Al zouden de Italiaanse architecten zelf liever niet in één adem genoemd willen worden...
 
  Piazza del Popolo met Porta del Popolo
  Vindt u de tegenwoordige douane controles wel eens vervelend, denk dan aan de pelgrims die via de Porta del Popolo Rome wilden binnenkomen. De security check die zij moesten doorstaan was heel wat dubieuzer. Via het Popolo plein verspreidden de bezoekers zich over Rome. Zij kwamen hoofdzakelijk voor de Sint Pieter, maar hebben waarschijnlijk ook de werken van Raphael en Caravaggio bezocht in de Maria kerk hier aan het plein.
 
  Villa Borghese Park
  Een park om lekker in de schaduw uit te rusten, zeker in de snikhete zomers die Rome kent. Het is een populair park, omdat er zoveel te doen is: wandelen, roeien, naar de beelden kijken en allerlei overblijfselen van de wereldtentoonstelling bezichtigen. Ook de kunstliefhebber komt hier heen: vanwege de wereldberoemde Galleria Borghese. Dit museum/galerij is gehuisvest in een oude villa, want het landelijke gebied had al vroeg de voorkeur bij de Romeinen. Ook een aantal andere villa’s in het park is nu ingericht als museum.
 
  Scala Sancta en Sancta Sanctorum
  Volgens overlevering beklom Jezus deze trap op de dag van zijn veroordeling. Er zouden bloeddruppels door de doornenkrans op zijn hoofd op de treden zijn gevallen. Uit verering voor hem en uit boetedoening betreden gelovigen op hun blote knieën de marmeren trap, die met houten planken bedekt is. Bovenaan komen ze uit bij het ‘Heilige der Heiligen’, zoals de voormalige privé-kapel van de pausen nog steeds genoemd wordt.
 
  San Giovanni in Laterano
  Omdat alle pausen in het paleis naast de kerk woonden was het lange tijd de belangrijkste kerk van het Christendom. Maar de pausen hebben een tijd in ballingschap in Frankrijk gezeten en toen ze terugkeerden naar Rome waren de kerk en het Lateraans paleis zo vervallen dat ze naar het Vaticaan verhuisden. Later kreeg de beroemde architect Borromini de opdracht om de kerk te restaureren met een indrukwekkend resultaat.
 
  Santa Maria Maggiore/ Maria Ad Nivas
  Toen hier in de vierde eeuw -hartje zomer- op miraculeuze wijze sneeuwvlokken naar beneden dwarrelden, wist de paus genoeg. Dit was het wonder waarover Maria hem verteld had. Ter ere van haar bouwde hij hier de ‘Maria Ter Sneeuw’ kerk. Toen Maria binnen de godsdienstbelijding een belangrijkere rol kreeg toebedeeld, werd de kerk uitgebreid en kreeg de toepasselijke naam: ‘Santa Maria Maggiore’. De kerk is vooral bekend door het prachtige interieur.
 
 
Amsterdam
Parijs
Barcelona
Rome
Wenen
Lissabon
Praag
Istanbul
Londen
Berlijn
sound seeing