OVER ONS | ALGEMENE VOORWAARDEN | CONTACT


 
Amsterdam
Parijs
Barcelona
Rome
Wenen
Lissabon
Praag
Istanbul
Londen
Berlijn
 
Wenen

Beleef het statige Wenen met uw personal audioguide.

10 audioguides over 10 top bezienswaardigheden van Wenen. Historisch en cultureel luisterplezier. SoundSeeing vertelt u het verhaal achter tien bekende bezienswaardigheden in deze eeuwenoude cultuurstad. De verhalen geven u gedetailleerde culturele, historische en architectonische informatie. U kunt ze op uw eigen tempo afspelen, wanneer u maar wilt. Luister en laat u meeslepen door de SoundSeeing audioguides van Wenen. SoundSeeing steden zijn samengesteld om ter plekke beluisterd te worden. Heel veel luisterplezier!

U krijgt bij het downloaden van SoundSeeing Wenen:

Voeg Wenen toe
Voeg toe aan winkelwagen
Afrekenen
10 MP3 bezienswaardigheden
Gemiddelde duur per Mp3 bezienswaardigheid: 5,5 minuten
Totale audioduur SoundSeeing Wenen: 56 minuten
SoundSeeing Wenen tijdelijk € 9,95
Plus EXTRA BONUS!!! Kaart van Wenen met hierop elke highlight plus één alinea beschrijving van elke highlight! Dit boekje ontvangt u in PDF formaat bij het downloaden met de 15 MP3s van Wenen.
 
 
Email deze stad naar:   
 
  Stephans dom
  Dit is wellicht het machtigste symbool van Wenen: de hoge, zuidelijke toren is van veraf te zien en is daardoor een beroemd oriëntatiepunt. We nemen u mee op een rondje langs de kerk waarbij niets onbesproken blijft. Om bij te komen strijkt u neer op het terras of in het café en de sportieveling begint aan de tweede ronde. De winkelronde welteverstaan, want overal om u heen liggen de grote winkelketens!
 
  Karlskirche
  Lange tijd stond hier niets anders dan bos, bos en… bos. Pas eind zeventiende eeuw werd de Belvedère wijk ontwikkeld. Een sierlijke en chique woonwijk, bekroond met de Karlskirch. De kerk was een ingewilligde belofte van de Keizer toen de stad eindelijk verlost was van de pestepidemie. Als u goed luistert naar de audio-guide snapt u waarom het een pestkerk wordt genoemd.
 
  Paleis Hofburg en Michaelerplatz
  Dit machtscentrum van het voormalige Habsburgse Rijk wordt omringd door dure huizen, een prachtig plein en dorstlessende koffiehuizen. Maar niet iedereen kon deze omgeving waarderen: keizer Joseph vond het uitzicht op het groen marmeren “Loos Huis” zó verderfelijk dat de paleisgordijnen hier dicht moesten blijven. Ook weigerde hij om de ingang aan deze kant te gebruiken! Beetje kinderachtig van de keizer, of niet?
 
  Spaanse rijschool (Lippizaner museum en de Winterrijschool)
  Zeg je Wenen, dan zeg je de Spaanse rijschool. De witte Lipizaner paarden en hun kür zijn wereldberoemd. Het kost entree (niet goedkoop) en wellicht enig regelwerk om bij de voorstelling aanwezig te kunnen zijn. Maar dankzij de levendige audio-guide en uw grote fantasie hoeft dat eigenlijk ook niet meer. Had u de show nu wel of niet gezien…?
 
  Museumkwartier
  Vroeger lagen hier de keizerlijke paardenstallen, maar nu is dit het Weens epicentrum van de cultuur. Het complex is ontworpen door de beroemde architecten Laurids en Manfred Ortner en zij maakten een mix van barok en moderne architectuur. Bekijk het witte, kalkstenen Leopold Museum door onze ogen en verbaas u over de leuke feitjes. ’s Zomers is het hier helemaal aangenaam vertoeven, dan verandert het grote binnenplein in één groot terras.
 
  Sezession gebouw
  Gewoonweg prachtig. Beter kunnen we het niet omschrijven. De omgeving is ietwat sjofel, maar als u alleen uw ogen op het gebouw richt, merkt u daar niets van. Klimmt, Schiele, Olbrich en Wagner richtten de Sezession op – een tegenbeweging in de kunst in de jaren twintig van de vorige eeuw – met dit gebouw als resultaat. Niet altijd geliefd, maar sinds enkele decennia voorgoed in de armen van de stad opgenomen. Als u ooit van het beroemde Beethovenfries hebt gehoord, weet dan dat deze hier hangt.
 
  Hundertwasserhaus
  Nog zo’n bijzonder gebouw. Het kleurrijke en aparte gebouw van kunstenaar Hundertwasser doet ietwat aan Gaudi’s werk in Barcelona denken, maar dan veel hoekiger. Versierd met ui-vormige koepeltjes, kronkelende spiralen en vele beeldjes valt het enorm op tussen de saaie, omringende panden. Zag sociale woningbouw er altijd maar zo apart uit!
 
  Slot Schönbrunn en haar park
  Wenen heeft een roemrijk keizerlijk verleden. Iedereen heeft vast wel eens van keizerin Sissy gehoord. Zij is naast Napoleon dé beroemdste bewoner van dit zomerpaleis geweest. Sissy wandelde graag in de paleistuinen, maar of ze zich ook in het taxusdoolhof waagde, is de vraag… Voor het grappige antwoord hierop zult u toch echt de audio-guide moeten beluisteren.
 
  Hohermarkt met huwelijksfontein, Ankeruhr, Romeinse restanten en Ruprechtskerk
  Een informatieve en gezellige wandelronde waarbij u meerdere toeristentrekkers in één kunt aandoen. U start op het oudste plein van de stad en eindigt bij de pittoreske Ruprechtskerk. Tegenwoordig herinnert niets meer aan de ooit zo levendige vis- en stoffenmarkt, noch aan de bloederige terechtstellingen die hier sinds de vroege Middeleeuwen plaatsvonden Nu komen mensen hier samen voor een avondje uit. Er zijn voldoende terrasjes, cafés, clubs en discotheken.
 
  Staatsopera
  Bij Wenen hoort opera, zoals klompen en kaas bij Nederland. Natuurlijk wel met het verschil dat het prijskaartje van de opera waarschijnlijk wat hoger uitvalt dan de Nederlandse souvenirs. Maar we hebben het dan wel over één van de meest toonaangevende operahuizen in Europa. Elk jaar in februari wordt ze omgetoverd tot een enorme dansvloer voor het debutenbal. Meer dan honderd meisjes en hun partners stromen tegelijkertijd de dansvloer op voor de beroemde openingsdans.
 
 
Amsterdam
Parijs
Barcelona
Rome
Wenen
Lissabon
Praag
Istanbul
Londen
Berlijn
sound seeing