OVER ONS | ALGEMENE VOORWAARDEN | CONTACT


 
Amsterdam
Parijs
Barcelona
Rome
Wenen
Lissabon
Praag
Istanbul
Londen
Berlijn
 
Praag

Beleef het pittoreske Praag met uw personal audioguide.

10 audioguides over 10 top bezienswaardigheden van Praag. Historisch en cultureel luisterplezier. SoundSeeing vertelt u het verhaal achter tien bekende bezienswaardigheden in deze koninklijke stad. De verhalen geven u gedetailleerde culturele, historische en architectonische informatie. U kunt ze op uw eigen tempo afspelen, wanneer u maar wilt. Luister en laat u meeslepen door de SoundSeeing audioguides van Praag. SoundSeeing steden zijn samengesteld om ter plekke beluisterd te worden. Heel veel luisterplezier!

U krijgt bij het downloaden van SoundSeeing Praag:

Voeg Praag toe
Voeg toe aan winkelwagen
Afrekenen
10 MP3 bezienswaardigheden
Gemiddelde duur per Mp3 bezienswaardigheid: 13,4 minuten
Totale audioduur SoundSeeing Amsterdam: 134 minuten
SoundSeeing Praag tijdelijk € 9,95
Plus EXTRA BONUS!!! Kaart van Praag met hierop elke highlight plus één alinea beschrijving van elke highlight! Dit boekje ontvangt u in PDF formaat bij het downloaden met de 10 MP3s van Praag.
 
 
Email deze stad naar:   
 
  Praagse Burcht /Prazsky Hrad
  Dit paleizencomplex is maar liefst 7 voetbalvelden groot en beheerst de skyline van Praag aan de linkeroever. Wie kent het silhouet van de torens van de gotische Vituskathedraal nou niet? Eeuwenlang hebben de heersers van Praag hier hof gehouden en dat levert leuke verhalen op. De audiogids vertelt hoe de arm van een skelet tot de bouw van de kerk leidde, hoe een stukje verrot hersenweefsel voor een heiligverklaring zorgde en waarom een mesthoop voor de deur altijd handig is.
 
  Gouden straatje/ Zlatá Ulička 75
  Een klein straatje met krappe huisjes, wat valt daar nou over te vertellen? Best véél eigenlijk. U neemt als het ware een ‘trip down memory lane’ met ontelbare legendes waarvan wij u alleen de leukste vertellen. Ook hebben hier enkele beroemde schrijvers gewoond waaronder Nobelprijswinnaar Jaroslav Seifert en Franz Kafka. Bovendien is te luisteren hoe onhygiënische bewoners er in de 19e eeuw voor zorgden dat de naam ‘het gouden straatje’ een hele andere betekenis kreeg.
 
  Oude Stadsplein /Staromętské Námęstí
  Als er al zoiets bestaat als een ideaalbeeld van een Europees historisch plein, dan is het dit plein wel. Niet voor niets kozen de nazi’s en de communisten deze plaats uit als er iets te vieren viel. Kijk om u heen naar de vele prachtige gebouwen en luister naar hun verhalen. Teveel cultuur? Het is anders ook een goede plek om lekker uit te rusten met een lekker drankje en mensen te kijken.
 
  Stadhuis Oude stad /Starometská Radnice
  Dé toeristentrekker bestaat uit een middeleeuwse poppenshow die elk heel uur in de klokkentoren van het stadhuis voorbij trekt. Verwacht er niet al te veel van aangezien men in de Middeleeuwen een ander idee had van een spetterende show. De verhalen over onthoofdingen en beschietingen passen wat dat betreft beter bij de huidige tijdsgeest. Maar er valt ook nog wat te leren, zoals een nieuw woordje dat alleen maar in het politieke lexicon van Praag voorkomt, namelijk: defenestratie. Luister en leer.
 
  Joodse Wijk/ Josefov
  Dit is één van de oudste getto’s in Europa en staat symbool voor de standvastigheid van de joden in Praag. Eeuwenlang hebben ze veel moeten verduren met als dieptepunt de brute vervolging door de Nazi’s. Maar dat ze nooit echt de ruimte hebben gekregen, bewijst de overvolle 15e eeuwse begraafplaats. De andere gebouwen in de Joodse wijk geven een goed beeld van de geschiedenis en cultuur van de joden in deze regio.
 
  Tyltheater / Stavovské Divadlo
  Omdat de Pragenaren helemaal fan waren van Mozart vereerde de componist hen met een bezoekje aan het Tyltheater. Hier werden zijn Praagse Symfonie en de opera Don Giovanni voor het eerst opgevoerd. Hoezo was Mozart een man van de deadline? En was de ontmoeting met Casanova puur toeval of juist een inspiratiebron voor de opera? Daar komt u snel achter door naar de audioguide te luisteren.
 
  Karelsbrug Oude stad, Clementinum, Sint Franciscuskerk, Kruisridderplein Karluv Most bij Staré Mesto
  Vanaf het kruisridderplein kijkt een beeld van Karel de Vierde naar zijn schitterend bouwwerk: de Karelsbrug. Of zou hij naar de gotische porno op de Bruggetoren gluren? Dat de jezuïten erg goede ideeën hadden over de reclame-industrie wordt op deze brug wel duidelijk. Al snel kreeg hun marketingidee navolging en kwamen er talloze andere beelden van heiligen. Elk beeld heeft een eigen verhaal.
 
  VERVOLG van de Karelsbrug tot aan kleine Zijde/ Karluv Most tot aan Malá Strana
  Het beeld dat het meest opvalt is die van Jan van Nepomuk. Hij werd ingezet in de strijd tussen de protestanten en de katholieken. Deze heilige moest volgens de jezuïten het nieuwe idool worden. En het is ze gelukt, zoals te zien is aan de vele toeristen die om het beeld staan. Het is namelijk een oude traditie om Nepomuk’s afbeelding op het reliëf aan te raken. Een nieuw gebruik is om de hond op de plaat ernaast te aaien...
 
  Waldsteinpaleis en tuinen
  Deze plaats vormt een oase van rust in de drukke stad. Veldheer Albrecht von Waldstein was behoorlijk slim om dit mooie paleis met prachtige tuinen te laten bouwen. Of was het eerder doortrap van hemt? Alles en iedereen moest wijken voor zijn megalomane plannen. Hij stond aan de absolute top, had geld als water en was een geniale generaal. Maar toen de macht hem op een gegeven moment te erg naar het hoofd was gestegen, liet de koning hem een kopje kleiner maken.
 
  Wenceslasplein/ Václavské Námęsti
  De bijna één kilometer lange plaza is niet zozeer een plein maar eerder een licht oplopende boulevard. Een vergelijking met de Champs-Elysees in Parijs gaat dan ook al snel op. Met name in de twintigste eeuw hebben hier vele belangrijke gebeurtenissen plaatsgevonden. U hoort fascinerende verhalen over de opstanden en protesten tegen de communisten die ertoe leidden dat televisiebeelden van dit plein heel de wereld overgingen.
 
 
Amsterdam
Parijs
Barcelona
Rome
Wenen
Lissabon
Praag
Istanbul
Londen
Berlijn
sound seeing