OVER ONS | ALGEMENE VOORWAARDEN | CONTACT


 
Amsterdam
Parijs
Barcelona
Rome
Wenen
Lissabon
Praag
Istanbul
Londen
Berlijn
 
Istanbul

Beleef het sfeervolle Istanbul met uw personal audioguide.

10 audioguides over 10 top bezienswaardigheden van Istanbul. Historisch en cultureel luisterplezier.

SoundSeeing vertelt u het verhaal achter tien bekende bezienswaardigheden in deze smeltkroes van culturen. De verhalen geven u gedetailleerde culturele, historische en architectonische informatie. U kunt ze op uw eigen tempo afspelen, wanneer u maar wilt. Luister en laat u meeslepen door de SoundSeeing audioguides van Istanbul. SoundSeeing steden zijn samengesteld om ter plekke beluisterd te worden. Heel veel luisterplezier!

U krijgt bij het downloaden van SoundSeeing Istanbul:

Voeg Istanbul toe
Voeg toe aan winkelwagen
Afrekenen
10 MP3 bezienswaardigheden
Gemiddelde duur per Mp3 bezienswaardigheid: 11,6 minuten
Totale audioduur SoundSeeing Istanbul: 116 minuten
SoundSeeing Istanbul tijdelijk € 9,95
Plus EXTRA BONUS!!! Kaart van Istanbul met hierop elke highlight plus één alinea beschrijving van elke highlight! Dit boekje ontvangt u in PDF formaat bij het downloaden van de 10 MP3s van Istanbul.
 
 
Email deze stad naar:   
 
  De Blauwe moskee /Sultan Ahmet I moskee
  Bekijk deze moskee in het licht van de ondergaande zon, met vogels die rond de minaretten cirkelen en u weet: Sprookjes bestaan! Het is ook wel het bekendste oriëntatiepunt van Istanbul en zelfs één van de beroemdste religieuze gebouwen ter wereld. Iedereen noemt het de Blauwe moskee vanwege haar interieur. Treedt binnen en ontdek dat dat niet het enige kleurrijke eraan is…
 
  Fontein van Ahmet III bij Rijkspoort
  Bij een fontein hoort niet persé spuitend water. Dat bewijst deze Ottomaanse fontein maar weer eens! Bij deze sierlijke, openbare waterbron kon je vroeger ter afkoeling een sorbet of water met een smaakje kopen. Tegenwoordig is het héél soms open en kunt u net als vroeger even bijtanken voor u het Topkapipaleis bezoekt.
 
  Baden Roxelana
  Ooit huisvestte dit gebouw de baden van Roxelana, een hammam gemaakt voor de vrouw van de Sultan. Nu zit er een door de staat gerunde tapijtwinkel in. Deze kunt u gratis bezoeken zodat u tussen de tapijten door het oude interieur kunt zien. Ondertussen kunt u ook nog eens genieten van het soapachtige levensverhaal van de bijzondere Roxelana. Wat een vrouw! Popcorn en cola kunt u bij de omliggende terrasjes kopen… en genieten maar!
 
  Oriënt Express/ Sirkeci Station
  Verre, exotische reizen zijn nu dan wel heel gewoon maar zoiets bijzonders als de Oriënt Expres zal zelfs de GROOTSTE globetrotter nu aanspreken! Het vormde een inspiratiebron voor verschillende films en boeken. De trein zelf rijdt al jaren niet meer maar het station wordt nog wel gebruikt. Toch is het nog steeds niet moeilijk om de romantiek en avontuur van die vervlogen tijd weer te kunnen voorstellen.
 
  Sulemaniye Moskee
  Dit grote complex gaat zo op in haar omgeving dat het misschien wel één van de grote geheimen van de stad is! Ontworpen door een groot architect (Sinan) voor een groot Heerser (Sultan Sulemaniye) trotseerde deze moskee de eeuwen. De audiotour leidt u rond op het mega complex en overstelpt u met bijzondere informatie.
 
  Aya Sofya/ Haghia Sophia
  Wat oorspronkelijk een Christelijke kerk was, is nu een moskee. De komst van het 1400 jaar oude gebouw verwonderde de wereld vroeger al met haar mega grote koepel. Dat zoiets mogelijk was! Het veranderde de bouwtechniek daarna enorm. Tegenwoordig is van de vele oude versieringen (miljoenen gouden mozaïekstukjes en de meest mooie fresco’s) nog maar een fractie van over. Maar het blijft absoluut meer dan de moeite waard!
 
  Hippodroom /At Meydani (plein van de paarden)
  Dit parkje met de meest vreemde obelisken en zuilen, vormde eens een gigantisch stadion: Het bood plaats aan maar liefst 100.000 bezoekers! Was de uitslag niet naar de zin van de fans dan ging de stad in vlammen op en werd de keizer afgezet. Daar kunnen voetbalhooligans van nu zelfs nog wat van leren!
 
  Topkapi paleis
  Hier krijgt u een indruk hoe de sultans met hun harems en hofhoudingen in voorgaande eeuwen geleefd hebben. Het complex is enorm groot! Met 5000 permanente bewoners (hofhouding, slaven en soldaten) en dagelijks 5000 bezoekers moest dat ook wel. Tegenwoordig is het er heel wat rustiger. Behalve in het heiligste gedeelte van het paleis: hier liggen relikwieën van de profeet Mohammed waardoor het ook een pelgrimsplaats voor moslims is.
 
  Gülhane Park (o.a. Parade Paviljoen)
  Van oorsprong was dit park bezaaid met rozen. De aangename bloemengeur was hierdoor zelfs tot in het aangrenzende Topkapi paleis te ruiken! Nu is het park strak aangelegd en mogen straatverkopers er niet in zodat u van de rust kunt genieten. Het is fijn om hier te wandelen en temidden van het natuurschoon te luisteren naar het audioverhaal. Ooit gehoord van sultan Ibrahim de Gek? Hij beschoot vanuit dit park voorbijgangers met zijn kruisboog. Dit was dezelfde sultan die later zijn hele harem (280 vrouwen, slechts 2 mochten blijven leven) koelbloedig liet verdrinken in de Bosporus.
 
  Grote Bazaar, Constantijns zuil en de hamam bij Çemberlitas 83
  Deze Grote Bazaar is de voorloper van een modern, overdekt winkelcentrum. Eigenlijk vooral geschikt om souvenirs te kopen. En anders wel om sfeer te proeven, te verdwalen in het doolhof van straten, om afgezet te worden, het maakt niet uit.. Maar het is onvergeeflijk om naar Istanbul te gaan en deze wereldberoemde souq over te slaan. Vlakbij de Zuil van Constantijn ligt een hammam waar u eventueel bij kunt komen van het winkelen dus u heeft sowieso geen excuus om niet te gaan.
 
 
Amsterdam
Parijs
Barcelona
Rome
Wenen
Lissabon
Praag
Istanbul
Londen
Berlijn
sound seeing