OVER ONS | ALGEMENE VOORWAARDEN | CONTACT


 
Amsterdam
Parijs
Barcelona
Rome
Wenen
Lissabon
Praag
Istanbul
Londen
Berlijn
 
Berlijn

Beleef het bruisende Berlijn met uw personal audioguide.

10 audioguides over 10 top bezienswaardigheden van Berlijn.

SoundSeeing vertelt u het verhaal achter tien bekende bezienswaardigheden uit deze bijzonder levendige stad. De verhalen geven u gedetailleerde culturele, historische en architectonische informatie. U kunt SoundSeeing Berlijn op uw eigen tempo afspelen, wanneer u maar wilt. Luister en laat u meeslepen door de SoundSeeing audioguides van Berlijn. SoundSeeing steden zijn samengesteld om ter plekke beluisterd te worden. Heel veel luisterplezier!

U krijgt bij het downloaden van SoundSeeing Berlijn:

Voeg Berlijn toe
Voeg toe aan winkelwagen
Afrekenen
10 MP3 bezienswaardigheden
Gemiddelde duur per Mp3 bezienswaardigheid: 7,5 minuten
Totale audioduur SoundSeeing Berlijn: 75 minuten
SoundSeeing Berlijn tijdelijk € 9,95
Plus EXTRA BONUS!!! Kaart van Berlijn met hierop elke highlight plus één alinea beschrijving van elke highlight! Dit boekje ontvangt u in PDF formaat bij het downloaden met de 10 MP3s van Berlijn.
 
 
Email deze stad naar:   
 
  Potsdamerplatz
  Berlijn was jarenlang zo’n grote bouwput dat maar liefst eenderde deel van alle bouwkranen ter wereld in deze stad stond! Ook dit plein werd rigoureus aangepakt. Hier schitteren nu de architectonische pareltjes van onder meer Renzo Piano en Helmut Jahn. Vroeger stond hier de Muur waar Ossies en Wessies wanhopig een glimp van elkaar probeerden op te vangen. Stenen in het wegdek herinneren nog aan de plek waar die Mauer stond.
 
  Reichstag
  De bekende foto van de Russische soldaat met wapperende overwinningsvlag is hier op het dak genomen. De gevechten waren nog niet helemaal voorbij, maar zo wilde Stalin iedereen laten zien dat hij al gewonnen had. De strijd om de toekomst van het regeringsgebouw moest nog geleverd worden. Gelukkig werd het behouden voor sloop en nu is het de kroon op de hereniging tussen Oost en West.
 
  Charlie, De Muur en Topografie des Terrors
  De Muur luidde de Koude Oorlog in die voor verdeeldheid in Berlijn, Duitsland en in de hele wereld zorgde. Bij grenspost ‘Checkpoint Charlie’ keken West en Oost letterlijk in elkaars tanklopen. Hierdoor werd deze plek zo beroemd dat geen enkele toerist haar overslaat. Het bezoeken van de openlucht tentoonstelling Topografie des Terrors (onder andere over de Neurenbergerrechtszaak) is een extraatje tijdens de audio-guide.
 
  Brandenburger Tor
  Hét symbool van Berlijn, deze toegangspoort met wereldberoemde paardenvierspan bovenop. Ontelbaar vaak gefotografeerd en ze siert zelfs het Duitse Eurobriefgeld. Tijdens de muurtijd stond het echter symbool voor de ontnomen vrijheid, omdat niemand hier van de Russen mocht komen. Tot in 1989, toen liep Oost-Berlijn ineens via deze poorten leeg en vloog dit nieuwsbeeld de wereld over. Nu mag u hier vrijuit rondlopen, luisterend naar de uitleg van de audio-guide.
 
  Keizer Wilhelm herinneringskerk en Europa Center
  Wie van ‘indrukwekkend’ houdt, moet de restanten van deze oude kerk zeker gaan zien. Tijdens de Tweede Wereldoorlog verminkten heftige bombardementen het gebouw. Slopen of laten staan? Het mocht blijven als herinnering aan de verschrikking van oorlog. En houdt u van shoppen? Dan kunt u dit beschouwen als beginpunt van uw winkelroute!
 
  Alexander Platz met onder andere de TV Toren en Het Rode Raadhuis
  Alex (zoals de Berliners het noemen) evolueerde van levendige veemarkt tot het betonachtige plein van nu. De Neptunusbron vrolijkt het geheel wat op, maar pas echt leuk zijn de anekdotes over de Tv toren! Als u wilt weten waarom het gekscherend De Wraak van de Paus heette en wat het in hemelsnaam met het immense Mercedesteken van het Europa Center van doen heeft, moet u snel uw audio-guide beluisteren.
 
  Boulevard Unter den Linden
  We nemen u mee op een prachtige wandeling op deze beroemde boulevard. Na de tour kunt u onder andere de Staatsopera, de Neuhe Wache, het boekverbrandingmonument, de Humboldt universiteit (met voormalige bibliotheek) en het standbeeld van Frederick de Grote van uw lijstje afstrepen. Nou ja, de Staatsopera doet u pas echt recht aan met het zien van een voorstelling. Maar niets moet natuurlijk.
 
  Slot Charlottenburg
  Het rustige en nietszeggende dorpje Lutzow wat hier ooit lag, werd eind zeventiende eeuw wakker geschud door de komst van dit zomerpaleis. Maar werd het nu gebouwd als liefdesnest, of als plek om je vervelende vrouw weg te stoppen? Hoe dan ook, het paleis ziet er schitterend uit. Buiten raast het verkeer overal aan u voorbij, maar binnen kunt u zich rustig vergapen aan de keizerlijke pracht en praal.
 
  Lustgarten op Museumeiland met onder andere Berliner Dom, Pallast der Republik en het voormalige Kei
  De oorlog en de communisten hebben veel gesloopt, maar gelukkig niet alles. Dit plein met haar oude gebouwen bleef overeind en vormt nu een mooie wandelronde. Het voert langs de keizerlijke Dom die ongelooflijk snel gebouwd werd, langs Eric Honnecker’s communistische, vierkanten blok beton tot aan het kleine, overgebleven deel van het Keizerlijk Paleis. Ook als u van cultuur houdt zit u hier goed: het heet niet voor niets Museumeiland!
 
  Holocaust-Monument en Hitler’s bunkerstelsel
  Berlijn en de Tweede Wereldoorlog zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden: hier zetelde immers het nazi-regime. Om deze oorlog en haar slachtoffers nooit te vergeten, is dit glooiende terrein met betonnen zuilen aangelegd. Een sinister detail is de locatie: onder het monument bevonden zich namelijk ook enkele nazi-bunkers. De privé-bunker van Hitler lag iets verderop. De audio-guide geeft u een indruk hoe het er geweest moet zijn in de nadagen van de oorlog.
 
 
Amsterdam
Parijs
Barcelona
Rome
Wenen
Lissabon
Praag
Istanbul
Londen
Berlijn
sound seeing